Asiakkaiden lisääminen

Toimi näin, kun haluat lisätä uuden asiakkaan:

 1. Valitse sivuvalikosta Lisää asiakas.
 2. Sivulle aukeaa Lisää uusi asiakas -alue.
 3. Täytä asiakkaan tiedot kenttiin.
 4. Lisää asiakkaalle sähköpostiosoite ja puhelinnumero, jotta voit laittaa asiakkaalle uutiskirjeen ja tekstiviestin palvelun kautta.
 5. Kirjautumistiedot-välilehteä tarvitsee huomioida vain, mikäli käytössä on extranet-lisäpalvelu. Myös voimassaolo-raksi vaikuttaa vain, jos käytössä on myös extranet-lisäpalvelu. Viestintäratkaisussa raksin ei tarvitse olla päällä.
 6. Asiakasryhmät -välilehdessä voit valita mihin asiakasryhmään liität uuden asiakkaan.
 7. Paina lopuksi Tallenna.


   
Huomio. Asiakasryhmä, johon haluat asiakkaan liittää, tulee olla luotuna ennen asiakkaan lisäystä. Voit myös muuttaa asiakkaan asiakasryhmää myöhemmin tai liittää asiakkaan ryhmään vasta jälkikäteen.


Useiden asiakkaiden lisääminen

Voit lisätä kerralla useita asiakkaita asiakasrekisteriin. Asiakkaat voit kopioida jo olemassa olevasta tiedostostasi kopioi/liitä -toiminolla tai kirjoittaa asiakkaiden tiedot suoraan kenttään.

Toimi näin kun haluat lisätä useita asiakkaita:

 1. Valitse sivuvalikosta Lisää useita asiakkaita.
 2. Sivulle avautuu Lisää useita asiakkaita -alue.
 3. Kirjoita asiakkaidesi tiedot kenttään. Voit myös kopioida tiedot (esimerkiksi Excel-tiedostosta) ja liittää ne kenttään. Varmista että tiedot ovat tarkalleen ohjeistuksen mukaisessa järjestyksessä (sähköpostiosoite, etunimi, sukunimi, puhelinnumero). Erota tiedot pilkulla. Lisää tarvittaessa rivinvaihdot (Enter-painikkeella). Asiakkaiden tulee olla omilla riveillään.
 4. Jos käytössä on myös extranet-lisäpalvelu, laita ruksi Käyttäjätunnukset-ruutuun, jos haluat, että lisätyille asiakkaille luodaan samalla käyttäjätunnus ja salasana.
 5. Valitse asiakasryhmät joihin lisäämäsi asiakkaat lisätään.
 6. Paina lopuksi Lisää.

   
Kaikille asiakkaille, joiden halutaan pääsevän katsomaan salattuja sivuja, on luotava henkilökohtainen käyttäjätunnus ja salasana. Voit myös halutessasi antaa saman salasanan kaikille asiakasryhmään liitetyille asiakkaille. Laita ruksi Voimassaolo -kohtaan, jotta käyttäjätunnus ja salasana ovat voimassa ja
asiakas pääsee kirjautumaan sisään Extranet-palveluun.